Over ons

Wij zijn drie bevlogen professionals uit de praktijk die elkaar gevonden hebben op het thema: “veiligheid in de bouw en infra”. Breng een zeer ervaren veiligheidskundige in contact met een deskundige IT-consultant. Voeg daar, om de koppeling met de praktijk te waarborgen, een ervaren trainer/coach aan toe en het team is compleet.

Het was de verwondering over het ontbreken van zoiets als een digitaal V&G-dossier wat ons bijeen bracht. Alle vier vanuit verschillende rollen actief in de sector. Vanuit de verschillende invalshoeken dragen we allemaal bij aan ons motto: “iedereen elke dag veilig en gezond naar huis”.

Cees van Leeuwen

Al tijdens mijn studie Civiele Techniek aan de Universiteit van Delft kwam ik erachter dat bouwen niet alleen bestond uit de harde techniek. Met name op het gebied van procesinrichting viel nog grote winst te behalen. In 2013 ben ik dan ook samen met een studiegenoot een bedrijf begonnen dat zich richt op het effectiever en efficiënter maken van het proces van totstandkoming van bouw- en infrawerken. We hebben ons gespecialiseerd in Systems Engineering en Contractmanagement en de tooling die hiervoor in de Bouw- en Infrasector wordt gebruikt: Relatics. Wij ondersteunen diverse Opdrachtgevers en diverse grote en MKB-aannemers in de toepassing van Systems Engineering en Relatics. Een belangrijk aspect hierin is nog vaak een ondergeschoven kindje gebleken: Veiligheid en Gezondheid. Met het Digitaal V&G-dossier willen we hier nu verandering in brengen.

Marjolein Berendrecht

Al meer dan 10 werk ik als veiligheidskundige in de infrabranche. Mijn passie voel ik als ik bij kan dragen aan een veiligere werkplek voor de medewerkers die het werk moeten uitvoeren. Zij moeten het werk uiteindelijk uitvoeren, zij lopen de risico’s. Ik zet mij in om het werk zo georganiseerd te krijgen dat het ook veilig uitgevoerd an krijgen. Naar mijn idee begint dit ‘veiliger maken van de werkplek’ al heel vroeg in het proces, bij de opdrachtgever, tijdens de tenderfase, bij inkoop, ontwerp en werkvoorbereiding. Juist daar wil ik mijn aandacht en mijn kennis inbrengen zodat het ‘buiten veiliger word’.

Rob Moerer

Al meer dan 25 geef ik trainingen, begeleid ik teams en coach ik mensen met vragen. In verschillende sectoren, de zakelijke dienstverlening, de vervoerssector, gezondheidszorg, zowel profit als non-profit.

Werken met mensen in teams is altijd bijzonder. Ik zou niet anders kunnen.
Sinds enkele jaren werk ik ook intensief in de bouw en de infra. De sfeer, de drive die ik daar ervaar vind ik heel bijzonder. De teamspirit, de onderlinge afhankelijkheid en de druk om te presteren onder vaak lastige omstandigheden is veelal een topprestatie. Mensen bewust maken van de risico’s, altijd aanwezig, maken voor mij werken in deze sector extra bijzonder. Het gaat uiteindelijk
om gezondheid en soms meer.